Vuoden 2018 parhaat skootterit

Vuoden 2018 parhaat skootterit

Vuosi 2018 on ollut varsin hyvä skoottereiden parissa. Yksikään skootterimalli ei ole noussut järin kirkkaasti ohi muiden, mutta kohtuullisesti hinnoiteltuja ja tavalliseen ajoon ja käyttöasteeseen sopivia skoottereita löytyy jokaiseen makuun. Skoottereita voi hankkia niin verkko-, kuin nettikaupoistakin, ja parhaimmassa tapauksessa myös toimituksen saa ostokselleen kaupan päälle. Olipa kyseessä nuori kuski, joka juuri opettelee ajamisen taitoja tai vanhempi kuljettaja, joka haluaa miellyttävän ajopelin, kannattaa jatkaa lukemista. Nyt tutustumme vuoden 2018 kaikista parhaisiin skoottereihin ja niiden ominaisuuksiin!

Kaikki sai alkunsa Vespa-skoottereista. Merkki nousi huomattavaan suosioon ja pysyy suosittuna tähänkin päivään saakka. Skootterit ovat suosittuja, sillä ne ovat huomattavasti edullisempia kuin moottoripyörät tai autot. Ne ovat myös kevyitä ajaa ja helppo siirtää paikasta toiseen. Skootterit tuottavat lisäksi huomattavasti vähemmän päästöjä kuin monet muut moottoriajoneuvot. Skootteri ei kiihdy samanlaiseen vauhtiin kuin autot ja moottoripyörät kiihtyvät. Tämänkin ansiosta skoottereita pidetään kätevänä ensimmäisenä kulkupelinä nuorisolle. Täytyy kuitenkin muistaa, että skootterissa kuljettajaa ei ole suojaamassa ympärillä oleva pelti, ja tämä tekee ajajasta haavoittuvaisen.

2018 Piaggio Liberty 150 ie ABS

2018 Piaggio Liberty 150 ie ABS on arvioiden mukaan vuoden 2018 paras skootteri. Piaggio Libertyä on kehuttu hyvin helpoksi ja kevyeksi ajaa. Kyseinen 150-malli on arvioitu huomattavasti paremmin arvosanoin kuin vastaava malli 250, joka on hieman painavampi. Hinnaltaan 2018 Piaggio Liberty 150 ie ABS on kuitenkin melko kallis, ja aloitushinta kaikista uusimmalle mallille voi nousta jopa kolmen tuhannen euron luokkaan. Tämä skootteri sopii siis parhaiten niille kuskeille, jotka toivovat skootteriltaan helppoa ohjattavuutta ja luotettavuutta.

2018 Yamaha SMAX

2018 Yamaha SMAX on Yamaha-merkkisten skoottereiden kaikista parhaiten arvosteltu helmi koko vuonna 2018. Yamaha on tunnettu ja luotettava skootterimerkki, joka on ollut skootterifanien suosiossa jo vuosikausien ajan. 2018 Yamaha SMAX -skootterissa on omaperäinen ja esteettinen ulkonäkö. Skootteri muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon raskaampaa moottoripyörää, ja vankka design tuo paljon lisää vakautta ajamiseen. 2018 Yamaha SMAX -skootterin hinta pyörii Piaggio Libertyn tapaan noin kolmen tuhannen euron pinnassa. Halvasta skootterista ei tässäkään ole siis kysymys, mutta rahalleen saa takuulla vastinetta.

2018 Vespa GTS 300

2018 Vespa GTS 300 on legendaarisen Vespa-skootterimerkin uusin aluevaltaus, ja 2018 Vespa GTS 300 -malli pysyy edeltäjiensä mukaan uskollisena alkuperäiselle suunnittelutyölleen. Skootteri on varustettu sähköisellä käynnistyspainikkeella ja 4-tahtismoottorilla. Polttoaineena 2018 Vespa GTS 300 käyttää tavallista bensaa. Bensatankin koko on 8,5 litraa. 2018 Vespa GTS 300 -skootterin hinta on huomattavasti korkeampi Yamahan ja Piaggion skoottereihin verrattuna; Vespan skootterista saa pulittaa noin 7000 euron hinnan. Tiukan budjetin kuskille tämä skootteri ei sovellu, mutta kyseessä on ehdottomasti joukon sievin kulkupeli.

2018 KYMCO Agility 50

KYMCO on merkkinä tunnettu edullisista mutta toimivista skoottereistaan. 2018 KYMCO Agility 50 eroaa hinnallaan muista tässä artikkelissa mainituista skoottereista, sillä noin 1500 euron hinnallaan se on ehdottomasti huippuluokan skoottereiden edullisimmasta päästä. Myös 2018 KYMCO Agility 50 -skootterin ulkonäkö eroaa huomattavasti muista skoottereista. Ajopeli näyttää enemmänkin kevytmoottoripyörältä ja on hyvin kevyt rakenteeltaan. Kuten skootterin nimestäkin voi päätellä, tämä mopo on suunniteltu ketteräksi ja helposti ohjailtavaksi. Skootteri sopii erityisesti kaupunkiajoon, sillä se on pienikokoinen ja sitä on helppo hallita.